5 gazeteci hakkında hapis cezası

  • 11:52 9 Mayıs 2024
  • Hukuk
 
İSTANBUL - KHK ile kapatılan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nde çalışan 6 gazeteci ve bir gazete dağıtımcısı hakkında kararını açıklayan mahkeme, 5 gazeteciye hapis cezası verdi.
 
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nde çalışan 6 gazeteci ve bir gazete dağıtımcısı hakkında istinafta bozulan ve yeniden görülmeye başlanan davanın karar duruşması görüldü. Duruşma, “örgüt üyesi olmak”, “örgüt propagandası yapmak”, “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” ve “Suç ve suçluyu övmek” iddialarıyla Çağlayan’da bulunan İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, avukatlar Sercan Korkmaz, Özcan Kılıç hazır bulundu.
 
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, yargılanan gazete çalışanlarından Mizgin Fendik’in beraatına karar verirken, Pınar Tarlak’ın ise devam eden başka bir dosyasının olduğu gerekçesiyle dosyasını ayırdı.
 
Gazetecilere hapis cezası verildi
 
Mahkeme, “örgüte yardım etmek” iddiasıyla Mehmet Ali Çelebi’ye 3 yıl 9 ay hapis cezası verirken, gazeteciler Reyhan Hacıoğlu, İhsan Yaşar, İshak Yasul ile Hicran Ürün hakkında ise ayrı ayrı 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ayrıca gazeteciler hakkında verilen yurtdışı yasağı da kaldırıldı.